Perspectief in uw carrière en inkomen                                                     bel ons: 06 - 172 86 698     

Tips voor een goede re-integratie

Als ziekte leidt tot uitval uit het arbeidsproces is dat heel vervelend. De coaches van JIJENWIJ Werk begrijpen dit maar al te goed. De huidige maatschappij legt de lat hoog en de werkdruk wordt steeds hoger. Er is zelfs becijferd dat 25% van de werkende bevolking in Nederland ofwel in een burnout zit of dit nog niet onder ogen durft te komen. Acceptatie en het hierop volgende herstel is belangrijk voor maar dient op eigen tempo plaats te vinden. Hieronder een aantal zaken waar u rekening mee kunt houden tijdens uw re-integratie proces.

1. Wacht niet te lang met de start van het traject 

Het is vanzelf sprekend dat er in het begin van uitval rust nodig is; deze moet u dan ook optimaal benutten. Te lang in deze fase blijven zitten heeft een keerzijde. Want hoe langer u rust, hoe moeilijker het wordt terug te keren in het werkleven. Uw coach helpt u hierbij.

 

2. Loop niet op zaken vooruit

Zorg dat u het traject stap voor stap blijft volgen, overhaasten levert geen baten op. Aan re-integreren gaat een proces vooraf dat eerst afgerond dient te worden alvorens u weer helemaal klaar voor bent om op uw oude of nieuwe werkplek aan de slag te gaan.

 

3. Het belang van een goed plan van aanpak

Wanneer u uitvalt bij uw werkgever in verband met ziekte is het van belang dat er een goed plan van aanpak wordt opgesteld. In dit plan moet alles staan waar u rekening mee moet houden bij uw re-integratie. Via deze weg weet iedereen waar hij of zij aan toe is en wat er allemaal gaat gebeuren.

 

4. Maak gebruik van een specialist

Een re-integratie coach helpt u door het totale proces. Afstemming met de werkgever of het UWV, het helpen verwerken van uw ervaringen, het ontwikkelen van uw talent en het vergroten van uw persoonlijke vitaliteit.

Naar aanleiding van deze tips vragen? Neem gerust contact met ons op.

Heeft dit artikel uw interesse gewekt? Neem gerust contact met ons op:

[contact-form-7 id=”5394″]