Perspectief in uw carrière en inkomen                                                     bel ons: 020-671 40 40    

ZZP’ers en een hypotheek

Startende ZZP’ers opgelet

Als ZZP’er is het niet makkelijk de koopwoningmarkt te betreden. Zeker als u nog niet zolang zelfstandig aan de slag bent; zo heeft u bijvoorbeeld nog niet drie aansluitende jaren aan eigen cijfers.

Kortom, wij zien dat vraag en aanbod niet lekker op elkaar aansluit. Gelukkig hebben de banken dat tegenwoordig ook in de gaten. Want er zijn nogal wat ZZP’ers actief in Nederland. Er komt dus wat schot in de zaak.

Welke bank biedt uitkomst?

Verschillende banken kijken nu naar meer flexibele acceptatienormen. Zo is het momenteel mogelijk een hypotheek te krijgen bij de ABN Amro met boekjaren van 1 tot 2 jaar. Er wordt dan een percentage genomen van het inkomen dat er is gegenereerd. Op basis hiervan wordt uw maximale hypotheek berekend. Ook andere banken zijn aan de slag gegaan. Waaronder Aegon, BLG, Florius, Nationale-Nederlanden, Rabobank en Obvion.
Bekijk hier verschillende rekentools om jouw maximale hypotheek te berekenen:

ABN AMRO rekentool
Rabo Bank rekentool

Bent u ZZP’er en heeft deze materie uw interesse gewekt? Laat een adviseur vrijblijvend bij u langskomen om de zaken eens goed voor te laten rekenen. Het formulier onderstaand is in een handomdraai ingevuld. Wij gaan graag met u in gesprek.

Wilt u meer weten over andere zaken omtrent uw financiële huishouding? Kijk dan op onze pagina Passende Financiën.

Heeft dit artikel uw interesse gewekt? Neem gerust contact met ons op:

Visit Us
Follow Me
Tweet
LINKEDIN
Share