Perspectief in uw carrière en inkomen                                                     bel ons: 020-671 40 40    

Starters op de woningmarkt

Starters hebben het lastig op de huizenmarkt. Huren blijven maar stijgen en hetzelfde geldt voor de koopprijzen. Bovendien moet er stevig gespaard worden voor de eigen inleg in de aanschaf van de eerste koopwoning. Makkelijk is het niet, maar zeer zeker ook niet kansloos.

Hier wat tips en tricks om de woningmarkt beter te begrijpen en leren kennen. Welke stappen kunt u ondernemen om toch kans te maken op de woningmarkt? JIJENWIJ geeft u een duwtje in de rug: 

  1. Wees realistisch, kies geen huizen waarvan u van tevoren weet dat de bank de hypotheeksom niet gaat verstrekken. 
  2. Begin alvast met geld opzij leggen. Want als u van plan bent de woningmarkt te betreden, is een slim spaarplan een prima idee. Woont u nog thuis, spaar dan van uw inkomen.
  3. Selecteer de juiste buurten en/of steden, want de eigen benodigde inleg voor huizen in de grote steden is niet misselijk. Voor de aanschaf van een woning van  300.000 euro dient 60.000 euro aan eigen middelen meegenomen te worden. Wilt u bijvoorbeeld graag in Amsterdam, Rotterdam of andere randstedelijke gemeenten wonen, dan  raden wij aan extra te sparen zo veel als maar kan. 
  4. Er zijn nog tal van andere mogelijkheden om uw eigen inbreng te waarborgen. Door een duwtje in de rug van uw ouders bijvoorbeeld. Het klinkt misschien niet als uw voorkeursscenario, maar er zijn fiscaal beschermde constructies mogelijk.

Onderstaand een rekentool waar u mee kunt “spelen” om te zien of de financiering tot een redelijk hypotheekbedrag leidt. Zo niet, wij staan u graag moet raad en daad bij om te beoordelen op welke wijze wij uw woonwensen mogelijk kunnen maken.

Heeft dit artikel uw interesse gewekt? Neem gerust contact met ons op:

Visit Us
Follow Me
Tweet
LINKEDIN
Share