Perspectief in uw carrière en inkomen                                                     bel ons: 020-671 40 40    
Schade bij verhuizing, wat is verzekerd?

Schade bij verhuizing, wat is verzekerd?

article by: at: 28th nov 2019 under: Geld, JIJENWIJ, Nieuws, Tips

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker als u al uw spullen van de ene naar de andere woning verhuist. Maar welke verzekering moet u aanspreken als u schade heeft? En wat is er precies verzekerd?

Nederlanders verhuizen in hun leven gemiddeld zo’n zeven keer en bijna geen enkele verhuizing verloopt geheel zonder schade. Vaak gaat het om kleine dingen van weinig waarde, zoals bijvoorbeeld een koffiekopje of wat glazen. Maar als uw hele verzameling oud porselein aan gruzelementen valt of uw nieuwe 8k-tv gaat stuk, is het prettig om goed verzekerd te zijn.

Verhuisbedrijf

Wanneer u gebruik maakt van de diensten van een verhuisbedrijf en één van de verhuizers veroorzaakt de schade, dan kunt u die op het bedrijf verhalen. De meeste bedrijven zijn hiervoor verzekerd. Wilt u zekerheid, ga dan in zee met een bedrijf dat een keurmerk heeft. Huurt u verhuizers zwart in? Dan is de kans veel kleiner dat u een schadevergoeding krijgt.

Inboedelverzekering

Ook als u zelf iets kapot maakt tijdens de verhuizing bent u meestal verzekerd. Op uw inboedelverzekering, om precies te zijn. Maar let op: lang niet alle inboedelverzekeringen dekken alle schade! Lees de voorwaarden daarom weer eens goed door.

Nieuwe adres doorgeven

Verder is het verstandig om op voorhand uw nieuwe adres door te geven, omdat u lopende inboedelverzekering in principe geldt voor uw huidige/oude adres. Neem daarom altijd contact op met uw adviseur voordat u gaat verhuizen.

Vriendendienst

Als vrienden of familieleden die helpen bij de verhuizing schade veroorzaken, zijn ze daar volgens de letter van de wet niet zelf verantwoordelijk voor. Maar gelukkig hebben verzekeraars de zogenaamde vriendendienstclausule opgenomen in de voorwaarden van hun aansprakelijkheidsverzekeringen. Dus kunnen zij deze schades claimen en u op die manier schadeloos stellen.

Meer informatie

Gaat u binnenkort verhuizen en wilt u meer weten? Heeft u vragen over uw inboedelverzekering of aansprakelijkheidsverzekering? Neem dan eens contact met ons op. Als Erkend Financieel Advies kantoor kennen wij als geen ander de regels rondom verzekeringen en hypotheken. Wij helpen u graag verder.

Visit Us
Follow Me
Tweet
LINKEDIN
Share