Perspectief in uw carrière en inkomen                                                     bel ons: 020-671 40 40    

Ruim helft inkomen op aan vaste lasten

Een steeds groter deel van het inkomen wordt besteed aan vaste lasten; ga maar eens ten rade bij uzelf. Prijzen stijgen, de btw over voeding is omhoog gegaan. Al met al heeft dit  invloed op de maandelijkse uitgaven.  Tel daar stijgende huurprijzen bij op en de inkomsten en uitgaven wordt een aandachtspunt. Ook voor mensen met een koopwoning zien wij een toename in achterstanden op de hypotheeklasten; een stijging van maar liefst 7% als de periode 2012 – 2019 in ogenschouw wordt genomen.

Steeds meer huishoudens gaan planmatig met hun geld om. 

Feitelijk is er geen ontkomen aan. Als de uitgaven stijgen en het (gezamenlijk) inkomen blijft daarbij achter, dan doet het oude gezegde “de tering naar de nering zetten” opgeld. Door slim met geld om te gaan, is vaak meer mogelijk dan van tevoren gedacht.

Uw financiën in kaart brengen en overzicht creëren? 

Budgetteren is een prima middel. Maak simpelweg onderscheid tussen de primaire en secondaire uitgaven, zodat de basisbenodigdheden niet in gevaar komen. Prioriteiten stellen als het ware. Kijk ook eens naar de Nibud normen om te boordelen waar u bovenmatige uitgaven doet ten opzichte van gelijksoortige Nederlandse huishoudens. Het is niet ingewikkeld. Het is vaak doorbreken van patronen.

Oversluiten van de hypotheek

Wilt u in uw huidige woonomgeving blijven wonen? Misschien een kleine verbouwing of renovatie in gedachten? Vaak ontbreekt daartoe de liquiditeit. Dat is dan een goed moment om eens met een onafhankelijk expert een nieuw financieel “plaatje” te schetsen.

 

Wilt u eens van gedachten wisselen over uw inkomsten en uitgaven al dan niet in combinatie met eventuele woonwensen en besparingen? Onze financieel adviseurs komen graag bij u langs om er eens rustig over na te denken.

 

Heeft dit artikel uw interesse gewekt? Neem gerust contact met ons op:

Visit Us
Follow Me
Tweet
LINKEDIN
Share