Terug naar JIJENWIJ

Hoe het begon

JIJENWIJ bestaat alweer meer dan tien jaar. Het was een spannend zakelijk avontuur dat ons uiteindelijk bracht tot de brede adviesgroep van nu.

De geschiedenis

In 2005 bedachten we de naam voor een bedrijf dat daadwerkelijk transparant geldadvies aan consumenten zou gaan geven. Omdat mensen jarenlang teveel betaalden en te weinig kregen. Het gevolg van verborgen dealtjes over de hoofden van de klant. Weliswaar zaten we midden in de financiële crisis, maar dat vonden wij eigenlijk juist een uitstekend moment. Omdat het ons ging om het welzijn van de (mede)mens.

Als eerste financieel dienstverlener maakte JIJENWIJ daarom een vuist tegen de Woekerpolis. Tegen de bedrijven achter en tegen de verkopers van dit walgelijke product waar miljoenen Nederlanders de dupe van werden. Dat deden we niet door de veroorzakers van het probleem aan te vallen, maar bij onze klanten thuis te laten zien dat van alle mooie beloftes helemaal niks terecht zou komen. Sterker nog, alleen maar financiële ellende veroorzaakt.

De kracht van Jij en Wij

Waar banken en verzekeraars eerst ons bloed wel konden drinken, zijn zij inmiddels op vriendschappelijke voet met ons. Dat ging echter niet spontaan; de Autoriteit Financiële Markten en de wetgever moesten daarbij wel ‘een handje helpen’. Nu moeten de grote financiële bedrijven er tegenwoordig alles aan doen om weer met de klanten in contact te komen en de rommel op te ruimen. Precies de kracht van JIJENWIJ, waar we dan ook steeds vaker voor worden ingeschakeld.

In 2016 een nieuwe grote stap gezet. JIJENWIJ biedt nu naast geldadvies ook hulp bij werk en in gezondheid. Want we willen dat onze klanten Fit, Zeker en Vrij kunnen leven. De basis voor een gelukkig bestaan.