Perspectief in Geld, Werk en Gezondheid                                                     bel ons: 020-671 40 40    

Passende financiën | Veelbesproken thema |  Ook later zorgeloos leven

Aangezien  we steeds ouder worden, werken we ook langer door. Dat merkt u onder meer aan de opschuivende AOW leeftijd. Tel daar de druk op de pensioenfondsen bij op en het wordt steeds lastiger om het inkomen op latere leeftijd nog goed in te schatten. Een “lang leven” analyse biedt dan uitkomst.

 

“De Een zorgeloos financieel leven op oudere leeftijd kent twee dimensies: 1) het onder de loep nemen van de verwachte kosten van levenonderhoud en 2) de mogelijkheden creëren voor het behoud van het benodigde inkomen. Deze twee aspecten leiden tot een goed plan voor een zorgeloos leven later en geeft u rust in uw gedachten.”

Het financieel “lang leven” plan

In een typisch leven zien wij vaak dat de kosten van levensonderhoud een zogeheten life cycle volgt. Heeft u inwonende kinderen waar u voor moet zorgen, dan is er sprake van een “vol financieel leven”. Naarmate de kinderen op eigen benen komen te staan en het nest dus verlaten, is het tijd voor een actualisatie van uw financiën. Het leven wordt wellicht wat overzichtelijker en de financiën kunnen zich gaan concentreren op een lang onbezorgd leven. Een dergelijke situatie is een goed startpunt voor een analyse wat u precies nodig heeft. Het inkomen op latere leeftijd kent een ander fiscaal systeem; opgebouwde kapitalen kunnen ingezet worden voor de (verminderde) kosten van levensonderhoud. In een “lang leven” scenario nemen wij graag al uw wensen en dromen voor u mee. Als uw actieve carrière ten einde komst. is dat een uitgelezen moment om de uitgestelde zaken in het leven gewoonweg eens te gaan doen. Deze spaardoelen liggen vaker dichterbij dan u denkt.

Overdracht van vermogen

Een onderdeel van het plan dat relevant kan zijn is de overdracht van vermogen naar kinderen of andere familieleden. Schenken bij leven, een testament en tegenwoordig ook het leventestament, zijn hierbij belangrijke gespreksonderwerpen. Samen met deskundigen kunnen wij dit plan voor u beschrijven en laten uitvoeren.


Bekijk uw leven eens vanuit een ander perspectief

Naast het team van financieel specialisten heeft JIJENWIJ ook specialisten in huis voor carrière-vraagstukken en voor behandelprogramma’s ter verbetering van fysieke vitaliteit en mentale weerbaarheid. Neem gerust een kijkje:

Optimale gezondheid door persoonlijke zorg

Creëren van nieuwe mogelijkheden in uw werk en inkomen


Een persoonlijke ontmoeting plannen?

Een afspraak met een financieel adviseur is zo gemaakt.

Klik hier om uw interesse aan ons kenbaar te maken.


De erfplanner

Wij werken onder meer samen met De Erfplanner, omdat een goed plan voor uw vermogen en uw nalatenschap een vak op zich is. Neem eens een kijkje en zie wat Manuel Kanbier voor u zou kunnen betekenen.