Perspectief in Geld, Werk en Gezondheid                                                     bel ons: 020-671 40 40    
Passende financiën | Veelbesproken thema |  Niet meer samen verder

Als er onverhoopt een diepgaande verandering in uw leven plaatsvindt, mag u rekenen op onze steun.

“Een echtscheiding is een emotionele zaak. De financiële afwikkeling is vaak omvangrijk en dient goed geregeld te worden. Bij het onverhoopt overlijden van een dierbare waar u  het (financiële) leven mee deelt, komt ook ontzettend veel kijken. Wij zorgen ervoor dat uw geldzaken in goede banen worden geleid en dat de emotionele ‘klap’ in ieder geval met een luisterend oor en begrip wordt opgevangen. ”

Echtscheiding

Als u nog goed in gesprek bent met elkaar, is het verstandig de boedelscheiding en de financiële afwikkeling duidelijk met elkaar op papier te zetten. De inzet van een mediator kan daarbij helpen. Wij sluiten naadloos aan op het proces van een mediator en de hieruit voorkomende echtscheidingsprocedure en zorgen voor de ontvlechting van de gezamenlijke financiën.

Daarbij kunt u denken aan het zogeheten “ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid” als 1 van u in het koophuis blijft wonen. Diegene neemt dan de hypotheek op zijn of haar naam. Wij begeleiden dit proces met de bank en met u.

Voor de waardecomponenten (bijvoorbeeld kapitaal opbouwende verzekeringen) regelen wij de communicatie met de verzekeraar en zorgen ervoor dat als polissen ten gelde worden gemaakt, dat dit op uw rekening komt te staan.

Aangezien de (ex-)partners door zullen gaan met de individuele levens, geven wij desgevraagd aan beiden een individueel passend advies voor de toekomst aanbieden. U: kunt hierbij ook denken aan het maken van een budgetplan, omdat het leven alleen ook een andere financiële behoefte met zich meebrengt.

Overlijden van een dierbare

Ook geen ‘gezellig’ onderwerp. Het leven verandert drastisch. De invulling van de financiën ook. Wij kunnen het leed niet helemaal voor u wegnemen, maar zorgen er wel voor dat uw leven weer financieel ‘op de rit’ komt.

Opvallend feit is wel dat vele Nederlandse huishoudens dit risico niet of onvoldoende heeft afgedekt. Dat zou eigenlijk niet zo mogen zijn. Een analyse van het overlijden van 1 van de partners, behoort tot de kerntaken van ons kantoor.

Rouwverwerking

Aan dit aspect komt u vaak niet eens toe. Het leven draait gewoon door en alle dagelijkse verplichting dient u aan te blijven voldoen. Dat kan als een spreekwoordelijke boemerang bij u terugkomen.

Onze collega’s van de JIJENWIJ Gezondheid groepspraktijk hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van mensen in deze levenspositie.

Invloed op werk & inkomen

Ook daar zit u ongetwijfeld niet op te wachten, echter de kosten van levensonderhoud dient u zelf te dragen. Naast het team van financieel specialisten heeft JIJENWIJ ook specialisten in huis voor carrière-vraagstukken. Neem gerust een kijkje bij onze andere expertise gebieden:

Optimale gezondheid door persoonlijke zorg

Creëren van nieuwe mogelijkheden in uw werk en inkomen


Een persoonlijke ontmoeting plannen?

Een afspraak met een financieel adviseur is zo gemaakt.

Klik hier om uw interesse aan ons kenbaar te maken.