Perspectief in Geld, Werk en Gezondheid                                                     bel ons: 020-671 40 40

Manuka honing

Misschien heeft u er al van gehoord, deze bijzonder in opkomst zijnde honingsoort. Geen koopje, eigenlijk de duurste honing verkrijgbaar op de markt. Dat komt omdat er een specifiek proces aan vooraf gaat wat de prijs qua hoogte aardig opdrijft.

Zo wordt het uitsluitend in Australië en Nieuw-Zeeland geproduceerd, omdat daar de Manuka struik goed kan groeien. Wanneer bijen geen andere bloemen tot hun beschikking hebben, gebruiken zij het stuifmeel van de Manuka struik. Dat kan overigens slechts in een korte periode, want de struik staat maar zes weken in bloei. Een schaars product tot gevolg hebbend.

De honing heeft op verschillende gebieden een positieve werking op het menselijk lichaam, waaronder betere weerstand tegen verkoudheid en keelpijn. Ook werkt het goed voor wondverzorging en huiduitslag. Uitwendig gebruik dus. Manuka honing heeft een andere textuur dan bloemenhoning, het proeft romiger. 

 

Er zijn twee soorten Manuka honing; 

De normale Manuka honing en de ‘actieve’ Manuka honing. Deze laatste heeft een sterk antibacteriële werking. Vandaar het hoofdzakelijk medisch gebruik. 

Meer weten over het gebruik van dit product of de honing aanschaffen? Neem gerust contact op met JIJENWIJ Gezondheid waar wij het product op het schap hebben staan.

Heeft dit artikel uw interesse gewekt? Neem gerust contact met ons op:

Visit Us
LINKEDIN