Perspectief in Geld, Werk en Gezondheid                                                     bel ons: 020-671 40 40    
Passende financiën | Veelbesproken thema |  Leren budgetteren

Grip houden op uw bestedingen is niet altijd even gemakkelijk; weet u wel wat u precies uitgeeft en waaraan?

 

“We kennen allemaal de uitspraak dat na het besteden van het loon altijd een stukje maand overblijft. Menigmaal is dat niet grappig bedoeld, en is er sprake van een structureel “gat” tussen inkomsten en uitgaven. Simpelweg, omdat eigenlijk niet helemaal bekend is waar het geld aan wordt besteed. Budgetteren en bewustwording gaan feitelijk hand-in-hand.”

Starten met het creëren van overzicht

Onze financiële coaches gaan met u de diepte in. Samen wordt gekeken naar bijvoorbeeld uw bankafschriften. Alle inkomsten en uitgaven worden op een rijtje gezet, waarbij ook gekeken wordt naar geldstromen die niet maandelijks maar in een andere periodiciteit binnenkomen of uitgegeven worden. Op deze wijze ontstaat het eerste inzicht. Wat komt er binnen en wat gaat eruit?

Beoordelen bespaar-mogelijkheden

99% van onze klanten zijn verrast met de eerste uitkomsten. Vaak wordt er geld uitgegeven aan zaken die feitelijk niet relevant (meer) zijn. Bovendien liggen er een aantal snelle “winstpakkers” op de loer. Er zijn tal van voorbeelden van te noemen: het abonnement op een blad dat niemand meer leest, dubbel verzekerd zijn, teveel even een maaltijd laten aanrukken. Samen gaan we de eerste besparingen meteen omzetten tot klinkende munt en bezien wat er nog meer moet gebeuren.

Optimalisatie

Ingesleten routines en patronen pakken we bij de kop. Ook dat kan van alles zijn. Soms is met een lichte ingreep al heel veel mogelijk. Te denken valt aan verhoging van het gezinsinkomen, overleg met het gezin over het financieel reilen en zeilen. Het ligt helemaal aan uw thuissituatie wat de praktische mogelijkheden zijn.

Voor situaties als werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, echtscheiding of overhoop overlijden van een dierbare, kan het budget een hele klus zijn. Wij koppelen er dan scenario’s aan. Wat kan wel en wat (nog) niet. Dit leidt tot een langdurige samenwerking met u. Wat u nu nog niet kunt besteden, kan wellicht wel als u een nieuwe baan heeft of als uw re-integratie traject succesvol is afgerond. Aan al deze aspecten besteden wij tijd en aandacht.


Bekijk uw leven ook eens vanuit een ander perspectief

Wij werken samen met onze collega’s voor carrière, inkomen en persoonlijke vitaliteit. Neem eens een kijkje bij de andere onderdelen van JIJENWIJ:

Optimale gezondheid door persoonlijke zorg

Creëren van nieuwe mogelijkheden in uw werk en inkomen


Een persoonlijke ontmoeting plannen?

Een afspraak met een financieel adviseur is zo gemaakt.

Klik hier om uw interesse aan ons kenbaar te maken.


Nibud

Het Nibud, een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens, heeft tal van tips en veel informatie als het gaat om het privé huishoudboekje.

Klik hier voor meer informatie