Terug naar Gezondheid

Stressreductie

Stress. Op zich is er eigenlijk helemaal niets mis mee. Het lichaam maakt in een mum van tijd stoffen aan om ons in staat te stellen om alert te zijn en de juiste reactie te bedenken. Een bruikbaar systeem om kortdurende ‘bedreiging’ de baas te kunnen.

Gevolgen van stress

Het kan zelfs worden gestimuleerd. Bijvoorbeeld door te kijken naar die enge film of een ritje in die indrukwekkende rollercoaster. Dan levert het een kick op en ervaren we de positieve kant van stress: uitdaging, verandering en groei.

Echter, als de stress chronisch wordt gaat het fout. Er is steeds minder onderscheid tussen denkbeeldige en echte bedreigingen. En er is onvoldoende tijd om bij te komen. Dat leidt tot uitputting door onder meer angst- en onrustgevoelens, vermoeidheid en slapeloosheid. Stress is dan een grote sloper.

Jij en Wij helpt u

JIJENWIJ Gezondheid haalt u uit de negatieve spiraal door met stressreductie stap voor stap uw levenspatroon aan te passen. Van meditatie tot massage. Van acupunctuur tot fysiotherapie. Persoonlijk en in alle rust.

In een gesprek kunnen we u meer vertellen. Zullen we de agenda’s trekken?

Neem contact op via: gezondheid@jijenwij.nl