Terug naar Geld

Hypotheken

Je woning is naast je thuis ook het belangrijkste onderdeel van je financiële huishouden, vooral als je de hypotheek uiteindelijk geheel of grotendeels wilt aflossen. Overweeg je een huis te kopen, wil je verbouwen, of wil je dat een expert je huidige hypotheek eens bekijkt? Dan kun je terecht bij de financieel adviseurs van JIJENWIJ. Op basis van een inventarisatie krijg je een persoonlijk advies. We werken in vier stappen:

Stap 1: Inventarisatie
Onze adviseur inventariseert tijdens het eerste gesprek je wensen en levensdoelen. Hoe ontwikkelt je inkomsten- en uitgavenpatroon zich in de toekomst? Ken je de waarde van je bezittingen? En niet onbelangrijk: welke zekerheid zoek je voor jezelf en je gezin?

Stap 2: Advies
Na de inventarisatie stellen wij een advies voor je op. We vergelijken daarbij verschillende financiële constructies die bij jouw wensen passen. Omdat wij met geen enkele financiële instelling contractuele verplichtingen hebben, ben je gegarandeerd van een onafhankelijk advies. Samen komen we vervolgens tot een keuze voor de hypotheekconstructie en -aanbieder die het beste bij je past.

Stap 3: Bemiddeling
Als je kiest voor oversluiten, regelen wij het contact met de bank en de notaris. Ook maken we het dossier voor de geldverstrekker compleet. En als dat nodig is, regelen we een taxateur om de waarde van de woning te bepalen. Wij nemen alle communicatie en organisatie voor je uit handen.

Stap 4: Nazorg
JIJENWIJ begeleidt je ook na het passeren van de hypotheek, zodat ook in de toekomst de hypotheek aan je wensen blijft voldoen.

Wist je dat de komende jaren veel aflossingsvrije hypotheken de einddatum bereiken? Om te voorkomen dat je voor vervelende verassingen komt te staan, is het verstandig periodiek je hypotheek te herzien.